Arbejdsglæde øvelser

Arbejdsglæde øvelser til en god dag

Arbejdsglæde-Øvelser

Arbejdsglæde øvelser. Jeg anbefaler at du skriver dine arbejdsglæde øvelser ned. De 5 øvelser herunder, kunne jeg også kalde for vaner. Først øver man sig og derefter gør man det til en god vane. Der er intet svært i de 5 arbejdsglæde øvelser. Det er blot at være opmærksom på øvelserne og så bruge dem i hverdagen.
 
1. Brug dine kollegaer som motivation.
Fortæl dig selv, hvorfor at du er glad for en eller flere kollegaer. Hvilke egenskaber kan du lide ved denne person, og hvorfor kan denne kollega (eller flere kollegaer) tænde din motivation. Tillad denne person at være at spejl og brug disse egenskaber i dit eget arbejde.
 
2. Vær taknemmelig for dit job.
Jeg er sikker på, at da du fik dit job, så var du meget taknemmelig for dit job. Hvad kan du være taknemmelig for i dag? Det behøver ikke at være noget stort og overvældende. Find 3-5 ting du er taknemmelig for ved dit job. Det er en nem øvelse.
 
3. Anerkend dit og andres arbejde. 
Alle vokser af anerkendelse. Både anerkendelse og belønning er vigtigt, da det holder motivationen oppe på arbejdspladsen. Hvis man aldrig bliver anerkendt for et godt stykke arbejde, så  falder arbejdsglæden. Beslut dig for, at du vil anerkende ALT det gode du ser på dit arbejde. Undersøgelser har vist at glæden stiger, ikke kun hos modtageren af ros, men også hos giveren. Det er en Win/Win.
 

4.Brug din begejstring. Lad dig Begejstre over de små ting i hverdagen. Brug ord som YES og WOW. Begejstring er en tilstand du selv har indflydelse på. At lytte begejstret og at tale begejstret er noget man selv aktivt skal vælge at gøre. Prøv det.. Det er faktisk sjovt “at lade sig” BEGEJSTRE.

5. Brug din krop. Har du et kontorjob, så vælg at bruge din krop aktivt. Kom op og hop et par gange om dagen. Husk at fejre din små succes’er i hverdagen ved at få armene over hovedet og sige “YES – Vi gjorde det” eller “YES – det lykkedes” Kroppen er en meget taknemmelig størrelse. Gør du godt for din krop, vil din krop gøre det godt at være dig..

Sidst men ikke mindst. Vælg at komme tilbage på jobbet med en god indstilling. En god indstilling betyder ALT. En god indstilling vil ikke blot løfte dit eget humør, det vil gøre mange ting nemmere i din arbejdsdag. Skriv essensen af disse arbejdsglæde øvelser ned. Gør det til dit eget og skriv hvordan din indstilling vil være og hvordan du vil komme tilbage fra ferien.

Her kan du se forskellige Feedback øvelser: Feedback øvelser

Her kan du se et par klip fra mit Arbejdsglæde foredrag

Kontakt og Book Thomas Flindt på mail: thomasflindt.dk@gmail.com eller ring 70 23 00 16