Fremtidens leder

Fremtidens leder er kreativ, Innovativ og i kontakt med de ansatte

Jeg blev, for nogle år siden, booket af en større dansk virksomhed til et foredrag om arbejdsglæde. Jeg blev bedt om, af den gruppe der bookede mig, at sige noget om fremtidens leder og arbejdsplads. Min første tanke var: “Det ved jeg ikke noget om” Jeg satte mig for at undersøge hvad “fremtidens leder og arbejdsplads var/er” Jeg fandt ud af, at de værdier, vaner og modeller jeg havde undervist i de sidste 10 år, de er at finde på fremtidens arbejdsplads. Fremtidens arbejdsplads er et sted med mere arbejdsglæde, frihed, kreativitet og udlevelse af personlige drømme og værdier.

Book foredrag om fremtidens leder, kollega og arbejdsplads.

Vi skal stoppe med robot/vanetænkning vi ikke skal erstattes af en robot.

Forskning viser, at 40 procent af det, vi laver, er baseret på vaner, og 80 procent af de tanker, vi tænker i dag, tænkte vi også i går. Som mennesker er vi grundlæggende ikke særligt innovative, og vi er meget styret af vaner. For at kunne udkonkurrere robotter og software, skal vi starte med at anerkende, at det er nødvendigt at arbejde med vores kognitive kompetencer og følelsesmæssige intelligens. Vi skal blive bedre til at tænke dybere og mere kreativt, for eksempel når vi ansætter. Som det er i dag, ansætter lederen jo typisk den person, der ligner lederen selv.

Hverken de dybe tanker eller kreativiteten kan trækkes i en automat. Kreativitet skal trænes, som var det en muskel. Og selv om kreativitet grundlæggende har gode vækstvilkår i et land med nogle af verdens bedste musikere, filmskabere og kokke, kommer den sjældent dumpende ned fra himlen som et stykke gratis kulturarv.

Ud over arbejdet med egen kreativitet, føler mange ledere givetvis også et ansvar for at sikre, at der er plads til de nuværende medarbejdere på fremtidens arbejdsmarked. Men trods nok så gode intentioner fra lederens side er den helt store udfordring, hvem de skal ansætte de kommende år.

Svaret er at der vil blive ansat flere med en personlig profil og at arbejdspladsen vil tilpasse sige “De personlige profiler” Det vil sige at forskellighed vil blive set som et potentiale. Det er slut med at “ensrette” de ansatte. Det unikke talent vil blive dyrket og forskelligheden vil få virksomheden til at blomstre.

Lederens rolle fremover bliver at optimere det menneskelige potentiale, så de ansatte og arbejdpladsen freelancere bliver inspireret og motiveret til at leve i overensstemmelse med deres personlige værdier.

Dette foredrag henvender sig både til ledere, mellemledere og alle ansatte. Det er et opløftende foredrag der hylder det enkelte menneskes muligheder og potentiale. Du vil blandt andet høre om:

  • Fremtidens leder, kollega og arbejdsplads. Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud og hvad betyder den for dig og mig.
  • Frygt vs Tillid. Hvad siger forskningen om ”den urgamle frygt” og hvordan den påvirker os i dag. Hvordan skaber vi en tillidsbaseret kultur.
  • Værdier i hverdagen. Øvelse hvor du stiller skarpt på dine 5 vigtigste værdier og hvordan de løfter dig i hverdagen. Øvelsen laves individuelt (Tager ca. 5 min)
  • Anerkendelse. Alle vokser af anerkendelse. Hvorfor er det svært at give og modtage anerkendelse og hvordan bliver vi bedre til det.
  • Humor og kreativitet. Hvordan møder vi forandringer, udfordringer og nye opgaver på arbejdspladsen. Balancen mellem Alvor og humor.

Den kreative tanke og det innovative mindset har været min drivkraft i mit liv som selvstændig i 18 år. At kunne nytænke og visualisere nye idéer er at træde ud af min komfortzone og have tillid til at den forandring der sker i verden er positiv.

Fremtidens leder

Fremtidens leder, kollega og arbejdsplads

Læs mere om Thomas Flindt